Rasmus Myrup
Før Vesterhavet var der Doggerland. Rasmus Myrups kunstværk til Blåvandshuk Strand trækker tråde til dengang, hvor Nordsøen var en kæmpe eng, der gjorde Nordeuropa og England landfaste. Inspireret af stedets historie, lokale fortællinger og sandets hemmeligheder, skaber kunstneren en monumental skulptur af ålegræs, som er den genopstået fra en anden tid.
Biografi
Rasmus Myrup tager udgangspunkt i vores samhørighed med den naturlige verden, når han undersøger den store fortælling om menneskets væren, evolution og historie med personlige følelser og oplevelser. I sine skulpturelle installationer og tegninger søger Rasmus Myrup at forstå sin menneskelighed gennem beslægtede tider, arter og verdener – på den måde kan alt fra dinosaurer til neandertalere eller træer, give ny indsigt i vores forhold til død, sex og magt.
Rasmus Myrup (1991) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2018). Han bor og arbejder i København.
Rasmus Myrup har deltaget i gruppeudstillinger på bl.a. Kunsthal Charlottenborg, Den Frie og senest haft soloudstillinger på Jack Barrett i New York, Galleri Nicolai Wallner i København og Tranen Rum for Samtidskunst i Gentofte. Rasmus Myrup er desuden grundlægger af udstillingsplatformen Weekends og med-kurator på the Cruising Pavilion.