Kunstnere
Ni danske kunstnere skaber værker til First There Is A Mountain. Glæd dig til storslåede skulpturer, poetiske installationer, kunstnerisk forskning, sanselige videoer og bjergtagende performances.
Få en introduktion til kunstnerne nedenfor. Yderligere information om værkerne kommer i forbindelse med udstillingsåbningen d. 31.8.
Hanne Nielsen & Birgit Johnsen
Kunstnerduoen Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, dansk videokunsts pionerer, stiller skarpt på sandets politiske dimensioner som en naturressource og i kystsikring. Duoen skaber et værk i to dele: en ca. 40 meter stor installation på stranden og et videoværk i Blåvandshuk Fyr.
Videoværket kan opleves i Fyrets åbningstid fra 10.00 - 17.00 alle ugens dage.
Kirstine Roepstorff
På Danmarks allervestligste punkt hvor bølgerne rammer spidsen af Blåvandshuk, udstiller Kirstine Roepstorff en skulptur inspireret af Fresnel-linsen i Blåvandshuk Fyr. På et mikroskopisk og makroskopisk niveau forbinder skulpturen os med sandet, omgivelserne og universet.
Kasper Hesselbjerg
Kasper Hesselbjerg er kendt for sine spiselige skulpturer. Til udstillingen inviterer han nysgerrige gæster til at deltage i en meditativ, sanselig og tankevækkende spisesituation med sand på menuen! Performancen bliver skabt sammen med Mette Martinussens Madteater og finder sted på Høfde4, Hvidbjerg Strand.
Kåre Frang
I et underfundigt greb stiller Kåre Frang lokalområdets nære fortid op sammen med en snarlig, dystopisk fremtid i et stort værk på Blåvandshuk Strand. Her bliver legetøj og motiver, som vi kender fra barndommen, til objekter, der peger på at den verden, vi kender i dag, ikke varer ved.
Molly Haslund
På Blåvandshuk Strand opfører Molly Haslunds en monumental performance i samarbejde med lokale aktører - og af gæster, der får lyst til at følge i kunstnernes fodspor og vandre mod evigheden. Molly Haslund opfører værket til åbningen af First There Is A Mountain i august 2023 og derefter en gang om ugen i udstillingsperioden.
Rasmus Myrup
Før Vesterhavet var der Doggerland. Rasmus Myrups kunstværk til Blåvandshuk Strand er inspireret af stedets historie og sandets hemmeligheder og trækker tråde til tiden, hvor Europa og England var landfast. Værket bliver opført i materialer, der som tiden og sandet forgår og genopstår.
Rikke Luther
I en scenografisk installation på Blåvandshuk Strand belyser kunstner og forsker Rikke Luther sandet som element i naturens økosystem. Værket introducerer os til de landskabelige, geografiske, kemiske og biologiske ændringer, der sker, når sand og mudder bliver fjernet eller tilført på land eller i vand.
Spacegirls
Spacegirls’ bidrag til udstillingen er en monumental arkitektonisk skulptur af biobeton, der indlejrer sted og materiale i hinanden. I udstillingsperioden bliver værket et laboratorium, som besøgende kan aktivere på egen vis eller i forbindelse med udstillingens workshops.
Tue Greenfort
Tue Greenforts storslåede scenografi sætter krop og sanser i spil i stort værk på Blåvandshuk Strand. Installationen bliver skabt af sand og muslingeskaller og integrerer sig i stedets naturlige cyklus på stedet som en del af det lokale økosystem.
Wadden Tide Local
Blåvands egne kunstnere
Som en del af Wadden Tide 2023 pibler Blåvand by af kunst i hele september måned 2023. En række bosiddende kunstnere udstiller rundt omkring i byen, holder åbne atelier m.m.
Agnete Brinch
Agnete deltager i Wadden Tide 2023 med en serie malerier og et plakatværk, der fortolker temaet, sand.
Du kan møde kunstneren og se udstillingen i værkstedsbutikken i Blåvand, Kirkevej 1 på følgende datoer:
Lørdag d. 2. september kl.11:00-15:00
Torsdag d. 14. september kl. 14:00-17:00
Fredag d. 15. september kl. 13:00-16:00
Lørdag d. 16. september kl. 11:00-15:00
Torsdag d. 21. september kl. 14:00-17:00
Fredag d. 22. september kl. 13:00-16:00
Lørdag d. 23. september kl. 11:00-15:00
Torsdag d. 28. september kl. 14:00-17:00
Fredag d. 29. september kl. 13:00-16:00
//
Med sine kunstprojekter har billedkunstner Agnete Brinch opnået national og international anerkendelse på flere sær- og soloudstillinger i ind- og udland, blandt andet på Frederiksborg Slot, Karen Blixen Museum, Esbjerg Kunstmuseum og Kunstforeningen GL STRAND.
Agnete Brinch har siden 2015 arbejdet med kunstprojektet KVINDER DER FORANDRER VERDEN, der understøtter FN´s 5. verdensmål om ligestilling mellem kønnene. Hun portrætterer kvindelige rollemodeller samt kvindegrupper, historiske og nulevende, blandt andet Anna Ancher, Karen Blixen, Johanne Louise Heiberg, Suzanne Brøgger, Margrethe Vestager, Puk Damsgaard, Helle Thorning-Schmidt samt senest Bente Scavenius og Mia Wagner.
Agnete Brinch dokumenterer og inspireres af, hvordan den portrætterede kvinde i løbet af godt 150 år har ændret sig fra objekt til subjekt i sin egen ret.
I sine seneste og kommende udstillinger bl.a. på Nymindegab museum, Esbjerg kunstmuseum, Himmerlands kunstmuseum og Vestjyllands kunstpavillon, har Agnete Brinch arbejdet med samspillet mellem landskabet og mennesket.
Hun har kunstnerisk virke i eget værksted med værkstedsbutik i Blåvand.
Peter Marius Truelsen
Peter Marius Truelsen har været aktiv kunstner siden 1994. Han har udstillet i både Danmark og i Spanien, hvor han har haft eget atalier i 8 år.
Under Wadden Tide udstiller kunstneren sin maleriske udlægningen af temaet sand i Skoringens vinduesparti i Blåvand by.
Lene Søndergaard
Lene Søndergaard kan betegnes som en kreativ ildsjæl og multikunstner med praksis i Blåvand. Hun har tidligere haft eget galleri i Sunds ved Herning og udstillet i ind- og udland. I dag arbejder hun i sit atalier med abstrakte, nonfigurative værker i mixed media.
Lene Søndergaards kunstneriske virke udspringer af hendes holistiske verden med naturen og de mennesker hun møder som de største inspirationskilder.
//
I forbindelse med Wadden Tide udstiller Lene Søndergaard en række malerier og collager på karton. Værkerne udstilles og er til salg hos Home Ejendomsmægler, Blåvandvej 39B, samt i Lene Søndergaards eget atalier på Tane Hedevej 24 som er åbent på nedenstående datoer eller efter aftale på tlf. 40612025.
Onsdag d. 6. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 7. september kl. 13:00-17:00
Onsdag d. 13. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 14. september kl. 13:00-17:00
Onsdag d. 20. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 21. september kl. 13:00-17:00
Onsdag d. 27. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 28. september kl. 13:00-17:00
Karen Hestbech
Blåvand maleren Karen Hestbech finder inspirationen i Blåvands natur. Hun maler både naturalistisk og abstrakt med motiver af blandt andet dyr, mennesker, vilde blomster og valmuer.
Karen Hestbech bidrager til Wadden tide med malerier, postkort og tryk på tørklæder som fortolker temaet, sand. Hvis du er i shoppehumør er det til salg.
Mød kunstneren og se /shop i værkerne i hendes galleri, Tane Hedevej 42 i Blåvand,
Onsdag d. 6. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 7. september kl. 13:00-17:00
Onsdag d. 13. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 14. september kl. 13:00-17:00
Onsdag d. 20. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 21. september kl. 13:00-17:00
Onsdag d. 27. september kl. 13:00-17:00
Torsdag d. 28. september kl. 13:00-17:00
Hukket
Blåvandkunstnerne Karen Hestbech, Lene Søndergaard og Peter Marius Truelsen har sammen lavet den blivende Wadden Tide Local skulptur "Hukket". Skulpturen står på Blåvandvej og passeres på vejen igennem Blåvand by ud til Fyret.
Hukket - eller "æ huk" - er Blåvands vestligste punkt, som formen på skulpturens hoved imiterer. Bølgerne henleder ligeledes tankerne til havet og stranden, og hvis man ser nøje efter, kan man spotte en måge på skulpturens øverste bølgetop.