Kasper Hesselbjerg
Kasper Hesselbjerg inviterer nysgerrige gæster til
en helt særlig gastronomisk oplevelse på restaurant
Høfde 4 ved Hvidbjerg Strand. På udvalgte tidspunkter
i udstillingsperioden vil gæster kunne deltage i en
meditativ, sanselig og tankevækkende spisesituation
med sand på menuen! Performancen er inspireret af
bl.a. buddhisme, fremtidsforestillinger og science
fiction. Serveringen er udviklet i samarbejde med Mette
Martinussen og bliver til i samarbejde med lokale
erhvervsdrivende.
Shrimp Soup Ceremony sætter fokus på, hvordan vi gennem
mad, madvaner og kulinariske praksisser etablerer en
forbindelse og et forhold til omverdenen. Værket er et
møde mellem det gamle og det nye, det jordnære og det
teknologiske, det lokale og det globale. Spisesituationen
er ikke blot en sanselig gastronomisk oplevelse, men
introducerer også gæsten til symboler, tankevækkende
kontraster og fordybelse i de forskellige værdier, der
definerer vores tid.
Biografi
I skulpturer, også spiselige skulpturer, jager Kasper Hesselbjerg svar på, hvad genstande betyder og hvordan de påvirker os i hverdagen. I hans seneste bog Recipe for Snails and Success, der kombinerer klassisk fransk madlavning med traditionel kinesisk medicin, undersøger han forskellige kulturers "kosmologiske" forhold til det, vi spiser. Bogen er også en servering, en performance og en have ved Ebeltoft Kunsthal (2021-2022) med skulpturelle elementer og grøntsager/urter.
Kasper Hesselbjerg (1985) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2013). Han bor og arbejder i København.
Kasper Hesselbjerg har deltaget i gruppeudstillinger i Danmark og internationalt, og har soloudstillinger på Holstebro Kunstmuseum (2015) og Years Gallery (2017) bag sig. Han har været på residencies i USA, Kina, Italien og Frankrig og er desuden redaktør på forlaget emancipa(t/ss)ionsfrugten, som han stiftede i 2008 sammen med billedkunstner Absalon Kirkeby. I 2018 modtog han Niels Wessel Bagges Kunstlegat.